Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ο Ιούλιος στο Γαρδίκι

Την Κυριακή 10 Ιουλίου ο Σύλλογος Απανταχού Γαρδικιωτών πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο όμορφο νησί της Σκιάθου. Ξεκινώντας το πρωί απ’ το χωριό μας επιβιβαστήκαν σε φεριμπότ στο Αχίλειο με προορισμό τη Σκιάθο. Περιηγήθηκαν στις ομορφιές της μικρής πόλης, επισκέφτηκαν το σπίτι του Παπαδιαμάντη και το απόγευμα πήραν το δρόμο της επιστροφής για το Γαρδίκι.

-----//----

Της  Αγίας Μαρίνας
Την Κυριακή 17 Ιουλίου της Αγίας Μαρίνας, έγινε όπως κάθε χρόνο λειτουργία στο μικρό ξωκλήσι που φέρει και το όνομά της Αγίας. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην λειτουργία. Ακολούθησε αρτοκλασία. Το ξωκλήσι αυτό κτίστηκε με χρήματα του Γαρδικιώτη Δημήτρη Τσατσά που βρίσκεται και προκόβει στην Αμερική.
-----//----

Η εορτή Προφήτου Ηλιού στο  Παλαιοχώρι
Στο απομεμακρυσμένο και πιο ορεινό χωρίο της Δυτικής Φθιώτιδος το Παλαιοχώρι, μετέβη 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προκειμένου να ιερουργήσει και να μιλήσει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην ιστορική, άλλοτε ακμάζουσα Ιερά Μονή και σήμερα Ενορία του Προφήτου Ηλιού.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ζωή του Προφήτου Ηλιού σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του και λέγοντας πως ο Προφήτης Ηλίας ήταν άνθρωπος του Θεού, της αληθείας και της προσευχής.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος π. Ιωάννης Σουφλερός προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εκ μέρους όλων τον ευχαρίστησε για την ευλογία της επισκέψεώς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: